Basacikoglu aangepakt: 'Dan is hij ongeschikt voor een grote club als Feyenoord'

Basacikoglu aangepakt: 'Dan is hij ongeschikt voor een grote club als Feyenoord'

12-02-2018 16:50
27

Jean-Paul Boëtius lijkt op het tweede plan geraakt bij Feyenoord, aangezien niet hij maar Bilal Basacikoglu tegen Vitesse de vervanger was van de geblesseerde Sam Larsson. Die keuze werd echter niet gemaakt op basis van kwaliteit, denkt Kenneth Perez.

"Het kan snel verkeren in het voetbal. Nu gaat Boëtius weer spelen, want Larsson is er niet en Bilal kreeg een rode kaart. Nu is het aan Boëtius om het weer te laten zien. Blijkbaar heeft Bilal harder gewerkt en er meer ingestopt tijdens de trainingen dan Boëtius, want op kwaliteit kun je het niet verliezen van Bilal. Boëtius kan alleen verliezen op inzet", zegt Perez bij FOX Sports.

Ronald de Boer ziet nog een andere oorzaak. "Wat kan meespelen bij Bilal is dat hij vrij is op trainingen. Hij heeft geen spanning, kan het gewoon laten zien", aldus de oud-international. "Dat had ik ook toen ik net een contract had bij Ajax: dat ik het wel op de training liet zien, maar niet in de wedstrijd. Dat kan bij hem ook zo zijn."

Perez is het daar niet mee eens. "Hij heeft ook bij Heerenveen in de Eredivisie gevoetbald. Het is geen jeugdspeler. Als dat het is, is hij ongeschikt voor een grote club als Feyenoord."