PSV'er weerlegt kritiek op fletse koploper: 'Jullie Nederlanders willen goed spel'

PSV'er weerlegt kritiek op fletse koploper: 'Jullie Nederlanders willen goed spel'

12-02-2018 17:05
82

Daniel Schwaab vindt het niet zo vreemd dat PSV op een weinig sprankelende manier op de landstitel afstevent. Volgens de 29-jarige centrale verdediger kennen de Eindhovenaren hun kwaliteiten maar ook hun verbeterpunten.

"Wij weten wat onze kwaliteiten zijn", zegt Schwaab tegen Trouw. "Daarnaast beschikt het elftal over een goede mentaliteit. We zijn in staat om met elkaar oplossingen te vinden. Neem ons tweede doelpunt: dat was precies wat we besproken hadden in de rust." Toch balanceert PSV op een dun koord en kwam de ploeg zelfs tegen hekkensluiter Sparta (2-1) nog goed weg.

"Wij zijn geen Barcelona, dat een wedstrijd van begin tot eind domineert. We weten dat we nog veel moeten verbeteren", stelt de Duitser. "Jullie Nederlanders willen, behalve drie punten, ook goed spel zien. Dat mag. Dat is ook onze insteek. Wij proberen elke week attractief spel te laten zien aan het publiek, maar het voornaamste is om wedstrijden te winnen."

Hoewel Schwaab erkent dat het beter kan, vindt hij de kritiek niet altijd terecht. "Het is een beetje te kort door de bocht dat we niet goed spelen. Er zijn fases waarin we wel goed spelen en het laten zien, maar we laten ook een andere kant zien. Daar moeten we kritisch op zijn."