Scheidsrechters staan voor 'lul': 'Maar erger: het heeft invloed op de titelrace'

Scheidsrechters staan voor 'lul': 'Maar erger: het heeft invloed op de titelrace'

12-02-2018 17:25
58

Voormalig toparbiter Dick Jol vindt dat de Nederlandse scheidsrechters inconsequent fluiten. Hij zag dat de arbiters tijdens de voorbije speelronde weer de schijnwerpers op zich wisten gericht.

Serdar Gözübüyük gaf Ajax een makkelijke strafschop tegen FC Twente, terwijl Bas Nijhuis tot onvrede van Sparta niet floot voor een overtreding waarna PSV scoorde. Had Nijhuis Ajax ook een penalty gegeven aan Ajax? En had Gözübüyük ook door laten spelen bij Sparta-PSV? "Dat je die vragen stelt, zegt eigenlijk al genoeg", zegt Jol tegen het Algemeen Dagblad.

"Kijk, elke scheidsrechter heeft zijn eigen stijl. Daar is op zichzelf helemaal niets mis mee. Maar dit is een heel andere discussie", stelt Jol. "Scheidsrechters binnen hetzelfde korps die gewoon compleet anders fluiten. Dat is niet uit te leggen aan trainers, spelers en publiek. Ik hield ook wel van mannelijk voetbal hoor. Maar een overtreding is gewoon een overtreding."

"Het is ook geen discussie die afgelopen weekend is begonnen hè. Nijhuis doet het al jaren anders dan de anderen. Dat kan gewoon niet. Het scheidsrechterskorps staat voor lul zo. Maar erger: het heeft dus ook invloed op de titelrace."