Guardiola ziet concurrent voor Messi en Ronaldo: 'Hij kan de Gouden Bal winnen'

Guardiola ziet concurrent voor Messi en Ronaldo: 'Hij kan de Gouden Bal winnen'

12-02-2018 17:38
34

Kevin De Bruyne is bezig aan een ijzersterk seizoen bij Manchester City. Dat bewees hij afgelopen weekend andermaal met drie assists. De Belg mag zich stilaan één van de beste spelers ter wereld noemen, vindt ook coach Pep Guardiola.

"Of Kevin De Bruyne de Gouden Bal kan winnen? Ik twijfel er niet aan. Het is niet dat hij één wedstrijd goed heeft gespeeld. Hij staat er iedere drie dagen, iedere wedstrijd opnieuw", bewierookt de Spanjaard de 26-jarige middenvelder op zijn persconferentie.

Wedden

Meer odds

"Het is erg moeilijk om in Europa iemand te vinden die doet wet Kevin doet", vervolgt Guardiola zijn lofzang. Toch legt hij De Bruyne nog een doel op. "Kevin weet, en iedereen weet dat overigens, dat je prijzen, prijzen en nog eens prijzen moet winnen om in aanmerking te komen voor de Gouden Bal."

"Eén prijs in het bijzonder is belangrijk: de Champions League", aldus de succesvolle coach. "Als je niet tot in de laatste fase van het toernooi geraakt, mag je het vergeten dat je in aanmerking zal komen voor de Gouden Bal."