'Op termijn' terug in Oranje: 'Moet blijken of Koeman als bondscoach voordeel is'

'Op termijn' terug in Oranje: 'Moet blijken of Koeman als bondscoach voordeel is'

12-02-2018 17:54
38

Sven van Beek spreekt van een 'horrorscenario' voor Feyenoord. De Rotterdammers gingen zondag met 3-1 onderuit bij Vitesse en staan slechts vierde in de Eredivisie.

"Uiteindelijk kun je wel spreken van een horrorscenario", zegt Van Beek tegen ELF Voetbal. "Eigenlijk bizar, dat we pas na die rode kaarten, met negen man, echte strijdlust toonden. We kregen zelfs nog twee kansen."

De mandekker weet niet waarom het contrast met vorig seizoen zo groot is. "We moeten hier met z'n allen over gaan praten, over wat er beter kan. En daarbij moeten we elkaar eens flink de waarheid vertellen", vervolgt Van Beek. "We hebben gewoon een brede, goede selectie met kwaliteiten. Iedereen moet goed in de spiegel kijken. De beker winnen is nu het hoofddoel. "We zijn dat bijna verplicht aan de fans, ook gezien de stand in de competitie."

Met een sterke eindspurt kan Van Beek zich mogelijk ook in de kijker spelen bij bondscoach Ronald Koeman, die in Arnhem op de tribune zat. "Ik ben nog niet met Oranje bezig, zeker nu ik net weer een paar maanden speel. Op termijn wil ik er graag weer bij komen, maar of het een voordeel is dat Koeman bondscoach is moet blijken..."