'Pech voor Dortmund, Abramovich bemoeit zich persoonlijk met Batshuayi'

'Pech voor Dortmund, Abramovich bemoeit zich persoonlijk met Batshuayi'

12-02-2018 18:07
21

Michy Batshuayi is sterk begonnen bij Borussia Dortmund. In zijn eerste twee wedstrijden scoorde de Belg liefst drie keer. Dortmund wil de huurling graag langer aan boord houden, maar dat lijkt lastig te worden.

Bij Chelsea paste Batshuayi dit seizoen amper of niet in de plannen van Antonio Conte. Toch behouden de Londenaren het vertrouwen in Batshuayi. Vooral eigenaar Roman Abramovich weigerde de 24-jarige aanvaller te verhuren met een optie tot koop.

Dortmund deed er naar eigen zeggen deze winter alles aan om een optie tot koop op Batshuayi te bedingen, maar dat lukte niet. "Chelsea weigerde een optie tot koop in de deal op te nemen. Als Roman Abramovich 'njet' zegt, is het ook 'njet'", vertelt Dortmund-voorzitter Hans-Joachim Watzke bij Sky Sports.

Toch wil Dortmund nog een poging wagen. "Ik denk dat de kans bestaat dat hij bij ons blijft. Batshuayi is niet naar Dortmund gekomen om zo snel weer te vertrekken. Dat gezegd zijnde, als hij elk duel blijft scoren, zal het wel met de week moeilijker worden om hem te houden. Tenzij hij misschien zelf duidelijk zegt dat hij bij Dortmund wil blijven."