Vliegende amateurtackle in Dedemsvaart verovert internet: 'Pas één gele kaart'

Vliegende amateurtackle in Dedemsvaart verovert internet: 'Pas één gele kaart'

12-02-2018 19:15
29

Ramon Hulleman van amateurclub SCD'83 groeide onlangs uit tot een hit op het internet. De verdediger uit Dedemsvaart zette in de wedstrijd tegen Hoogeveen een snoeiharde tackle in: de beelden gingen vervolgens via Facebook de hele wereld over.

Onder meer De Kelderklasse en Sportbible trokken veel Facebook-views met de vliegende tackle van Hulleman. "Ik ben er de hele week aan herinnerd. Zelfs vrienden op reis in Nieuw-Zeeland hadden het gezien", laat de verdediger weten in gesprek met De Stentor. De scheidsrechter van dienst trok geen kaart voor de overtreding, die in de ogen van velen een 'donkerrode' kaart verdiende. "Tijdens de wedstrijd ervaarde niemand de tackle als zeer buitensporig, al lijkt het op het filmpje een ernstige overtreding", blikt de dader terug.

Het slachtoffer uit Hoogeveen kwam er ook zonder kleerscheuren vanaf. "Het had anders af kunnen lopen, maar die jongen had nergens last van, behalve van zijn schouder omdat hij verkeerd terecht kwam", aldus de opgeluchte Hulleman. "Het is nooit mijn intentie om iemand te blesseren, dus in dat opzicht zijn de negatieve reacties jammer. Ik heb dit seizoen pas één gele kaart gepakt."