Van Gaal: 'Ik scoorde zeven keer tegen Ajax, maar ik mocht niet de overstap maken'

Van Gaal: 'Ik scoorde zeven keer tegen Ajax, maar ik mocht niet de overstap maken'

12-02-2018 20:49
10

Louis van Gaal begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Jong Ajax, maar mocht aanvankelijk van zijn ouders niet naar de Amsterdammers. Dit onthulde de oud-bondscoach afgelopen weekend in een interview met NH Radio.

Het vraaggesprek vond plaats bij de Amsterdamse amateurclub SV De Meer, waar zowel Van Gaal als presentator Leo Driessen in de jeugd voetbalde. De inmiddels 66-jarige oud-trainer gold daar als een groot talent. "Met de B1 oefenden we een keer tegen de B4 van Ajax. We wonnen met 9-1 en ik scoorde zeven keer", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. Ajax wilde Van Gaal hebben, maar zijn familie stak daar in eerste instantie een stokje voor. "Ik mocht de overstap niet maken van mijn familie. Ajax was namelijk geen rooms-katholieke club."

Van Gaal mocht van zijn ouders wel bij wedstrijden van Ajax gaan kijken. "Ik kreeg van mijn moeder een kwartje mee", aldus de latere trainer van Ajax. Van Gaal kocht echter nooit een kaartje en sprong met zijn jeugdvriend Leo van Vuuren over slootjes om het stadion binnen te dringen. "Bij het slootje springen haalde Louis de overkant, ik niet altijd. Ik belandde in de sloot", haalt Van Vuuren, tegenwoordig jeugdtrainer van SV De Meer, herinneringen op.

Lees ook: Van Gaal zet deur op een kier: 'Iets wat ik nog niet gedaan heb'