Ten Hag: 'Hij ging voorop en nam het voortouw, dat was geweldig om te zien'

Ten Hag: 'Hij ging voorop en nam het voortouw, dat was geweldig om te zien'

12-02-2018 22:31
35

Klaas-Jan Huntelaar werd na afloop van Ajax - FC Twente bekritiseerd, maar Erik ten Hag geeft zijn spits een groot compliment. De 34-jarige routinier was aan de bal niet altijd even sterk, maar toonde wel veel inzet door mee te verdedigen en vervolgens weer snel om te schakelen.

"Hij heeft ondersteuning nodig, zodat hij daar krachtiger staat", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. "We wilden een speler dicht bij hem brengen en vaak was dat Van de Beek. Die kwam twee keer in scoringspositie, mede omdat Klaas-Jan ruimte maakte. Het is inderdaad lastig tegen drie verdedigers. Als ik zie hoeveel energie hij legt in het gaten trekken.. hij ging voorop en nam het voortouw. Ook in defensief opzicht. Dat was geweldig om te zien. Er waren situaties dat hij verdedigde en twee tellen later klaar stond om af te ronden."

Wedden

Meer odds

Dat Huntelaar niet scoorde tegen Twente, maakt Ten Hag niets uit. "Als je Twente een beetje gevolgd hebt, zie je dat ze niet met grote uitslagen verloren hebben. Behalve afgelopen woensdag tegen AZ, maar dat was behoorlijk geflatteerd (0-4, red.). In de wedstrijden daarvoor speelde Twente organisatorisch goed. Ook tegen Ajax, want ze hebben het daar twee keer lastig gehad."