Overmars op de barricaden: 'Voor die vijf spelers hebben zich clubs gemeld'

Overmars op de barricaden: 'Voor die vijf spelers hebben zich clubs gemeld'

Gepubliceerd: dinsdag 13 februari 2018 om 06:42di 13-02-2018 om 06:42

Marc Overmars doet zijn best om de selectie van Ajax komende zomer grotendeels intact te houden. Volgens de directeur spelersbeleid melden zich bijna dagelijks clubs in de Arena.

"We hebben nu een team met enorm veel potentie en dat willen we zo veel mogelijk in stand houden", zegt Overmars in De Telegraaf. Als het aan hem ligt vertrekt alleen Younes, al lijken met name Hakim Ziyech en Joël Veltman ook op een buitenlands avontuur te azen. "Vorig jaar hebben we in de Europa League laten zien wat we kunnen, het liefst beleven we nog zo’n seizoen en als we onze huidige selectie bij elkaar houden, ligt er een goede basis."

Overmars verkocht dan ook meerdere keren 'nee' aan geïnteresseerde clubs. "Voor heel veel jongens is concrete belangstelling", bevestigt de Ajax-directeur. "Voor Hakim Ziyech, André Onana, Matthijs de Ligt, David Neres en Justin Kluivert hebben zich clubs gemeld. Welke? Die rij is veel te lang om op te noemen."

Wat ook bovenaan het to-do-lijstje van Overmars staat is de contractverlenging van Justin Kluivert. "Ik ben daarover met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in gesprek en heb nog steeds goede hoop dat we eruit komen." De berichten over een akkoord noemt hij voorbarig. "Zover zijn we helaas nog niet."

De kans dat Younes alsnog bij Ajax bijtekent acht Overmars nul procent. "Volgens mijn informatie heeft hij gewoon bij Napoli getekend. Die deur zit dicht. Al met al is het een transfersoap geweest, waar ik ook nog steeds het fijne niet van weet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws