'Veldwijk en Faber kunnen elkaar niet luchten of zien; Groningen ziet één optie'

'Veldwijk en Faber kunnen elkaar niet luchten of zien; Groningen ziet één optie'

13-02-2018 07:36
34

FC Groningen kampt met een fikse binnenbrand door de rel tussen coach Ernest Faber en spits Lars Veldwijk. Volgens De Telegraaf kunnen de twee elkaar 'niet meer luchten of zien'.

FC Groningen ziet maar één optie: Veldwijk moet vertrekken, nadat hij in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag weigerde in te vallen. Hoewel de 26-jarige spits dat zelf ontkende via social media, vond de Trots van het Noorden zijn verweer ongeloofwaardig. De club hoopt op een transfer naar het buitenland, aangezien in sommige landen de markt nog open is.

Of Veldwijk zelf zomaar wil vertrekken is de vraag nu zijn vriendin en vlogster Monica Geuze zwanger is. Bovendien vertrekt Faber na dit seizoen. De oefenmeester wilde Veldwijk in de winter al kwijt, maar daar stak technisch manager Ron Jans een stokje voor. Ook een deel van de spelersgroep is echter bijzonder ontevreden over de mentaliteit van de spits, schrijft het Algemeen Dagblad.

"Welke maatregelen we verder nog gaan treffen, dat moet de toekomst uitwijzen", reageert Jans. "Maar volgens mij is Ernest heel duidelijk geweest. Hij gaat geen beroep meer doen op deze speler." Hoewel Jans nu dus kiest voor zijn trainer, sluit hij de deur voor Veldwijk niet helemaal. De spits heeft een contract tot medio 2020.