Hiddink over 'enorme klap': Heel lang woedend over geweest

Hiddink over 'enorme klap': "Heel lang woedend over geweest"

13-02-2018 08:03
28

Guus Hiddink is 'heel lang' boos geweest over zijn gedwongen vertrek als bondscoach van het Nederlands elftal, in juni 2015. De KNVB rekende de oefenmeester af op een aantal slechte resultaten tijdens de kwalificatiereeks richting het EK 2016. 

"Het was een enorme klap toen ik hoorde dat het voorbij was. Daar ben ik heel lang woedend over geweest. Het heeft me echt pijn gedaan", blikt Hiddink terug in magazine Helden. "We begonnen slecht aan de EK-kwalificatiereeks. Maar in het voorjaar kreeg ik het gevoel dat het besef er was in Nederland dat we niet meer de grote spelers hadden. Of ze waren, zoals Arjen Robben, geblesseerd."

"Ik had ook onderschat hoe Nederland ervoor stond. Ik had lang in het buitenland gezeten, er werd steeds tegen me geroepen dat er een prima generatie aankwam", vervolgt hij. "Ik dacht rond die wedstrijd tegen Letland (2-0 winst, red.) dat we nu wat spelers hadden waarmee we van Oranje een vechtmachine konden maken. De topkwaliteit hadden we niet meer, dus moest het op een andere manier."

Hiddink (71) werkte na zijn laatste periode als bondscoach nog korte tijd bij Chelsea, als interim-manager. Sinds medio 2016 heeft hij geen club meer.