Een transfer naar Ajax. Waarom? Ik wil eerst een tussenstap maken

"Een transfer naar Ajax. Waarom? Ik wil eerst een tussenstap maken"

13-02-2018 20:12
84

Guus Til wil eerst een transfer naar een Nederlandse topclub maken, alvorens hij aan het buitenland wil denken. De middenvelder van AZ ontpopt zich dit seizoen tot revelatie in Alkmaar, maar wil niet te hoog inzetten.

Til kreeg maandagavond bij Peptalk van Ziggo Sport een dilemma voorgeschoteld: een transfer naar Ajax of via AZ naar het buitenland. "Een transfer naar Ajax. Waarom? Ik wil eerst een tussenstap maken. De stap naar het buitenland lijkt me nu een beetje groot. PSV of Feyenoord kan ook."

Til heeft een goed gevoel bij Ajax, mede omdat hij al jaren in Amsterdam woont. "Ik kijk recht tegen de Arena aan vanuit mijn huis. Ik heb m'n hele leven daar gewoond. Iedereen in de Bijlmer praat over Ajax. Het gaat nooit over AZ. Dat is wel een dingetje."

De AZ'er wil voorlopig nog in Nederland blijven, vooral omdat hij zich pas op relatief late leeftijd serieus begon te ontwikkelen. "Ik ben pas op latere leeftijd echt gaan spelen. Bij AZ onder negentien zat ik op de bank en was ik supersub. In het tweede jaar onder negentien ben ik echt alles gaan spelen."

Til woont als AZ'er in Amsterdam. "Mijn buurman is een hele grote Ajax-fan. Hij komt altijd met een Ajax-sjaal binnen voor hij naar de Arena gaat. Succes hè, zegt hij dan. Dat meent hij eigenlijk totaal niet", grapt de twintigjarige middenvelder. Til speelde dit seizoen 22 Eredivisie-wedstrijden onder John van den Brom. Daarin maakte hij zes doelpunten.