Jonge Ajacied 'wordt steeds meer man': 'Zodat ze bang van hem worden'

Jonge Ajacied 'wordt steeds meer man': 'Zodat ze bang van hem worden'

13-02-2018 20:45
14

Bij Ajax zijn ze blij met de ontwikkeling van Danilho Doekhi. De negentienjarige verdediger speelt dit seizoen bij Jong Ajax, waar hij het steeds beter doet. Trainer Michael Reiziger is lyrisch over Doekhi.

"Het is een grote jongen die sterk is in de lucht", zegt hij tegen Ajax TV. "Hij wordt steeds beter in de een-tegen-een. Je ziet ook dat hij steeds meer een man wordt. Daardoor is hij belangrijk voor de verdediging. Opbouwend wordt hij ook steeds sterker. Hij heeft een goed lichaam, dus hij mag soms wat meer van zich afbijten. Zodat ze meer bang van hem worden. Hij heeft die uitstraling. Hij weet het misschien nog niet, maar hij kan een goede verdediger worden."

Wedden

Meer odds

Doekhi is een neef van Winston Bogarde, de assistent-trainer van Reiziger. "Op het trainingsveld behandelt hij iedereen hetzelfde. Ik merk niet echt dat we familie zijn. Daar denk ik niet echt aan. Wat ik van hem leer? Bepaalde situaties. Hij probeert uit te leggen hoe ik moet staan en hoe ik duels aan moet gaan of juist niet."