Heerlijke voetbalavond in Turijn: Juventus en Tottenham maken er spektakel van

13-02-2018 22:36
23

Juventus en Tottenham Hotspur hebben elkaar in de eerste achtste finale van de Champions League in evenwicht gehouden. In Italië werd het 2-2, maar daar zal Juventus op basis van de eerste helft niet tevreden mee zijn.

De start van Juventus had niet beter gekund. Al na amper een minuut was Gonzalo Higuain trefzeker, die de bal uit een vrije trap hard achter Hugo Lloris schoot. Tottenham leek een zware avond tegemoet te gaan, want binnen de tien minuten maakte Higuain de problemen vanaf de strafschopstip alleen maar groter: 2-0. Daar ging een overtreding van Ben Davies aan vooraf. Tottenham rechtte de rug en kwam steeds beter in de wedstrijd. Nadat Harry Kane een grote mogelijkheid had gemist, was hij in de 35e minuut wél trefzeker. De spits omspeelde Gianluigi Buffon slim en schoof de bal binnen.

Juventus liet dé mogelijkheid om Tottenham dieper in de problemen te brengen liggen. De Italianen kregen op slag van rust opnieuw een penalty, maar deze keer schoot Higuain snoeihard op de lat. In de tweede helft draaide Tottenham de rollen om en waren het de Engelsen die een groot deel van de wedstrijd het spel bepaalden. Twee minuten nadat Buffon een inzet van Kane pareerde, maakte Christian Eriksen gelijk. De Deen was trefzeker uit een vrije trap, die niet goed genomen was, maar door geen speler geraakt werd en daardoor binnenviel.

Tottenham leek de 2-2 veilig te willen stellen en nam zodoende gas terug. Aan de andere kant maakte Juventus weinig haast om een overwinning te forceren. De return wordt op 7 maart gespeeld in Engeland.