Ontketend Man City scoort erop los en is nu al zeker van plek in kwartfinales

Ontketend Man City scoort erop los en is nu al zeker van plek in kwartfinales

13-02-2018 22:34
21

Manchester City heeft zichzelf al verzekerd van een plek in de kwartfinales van de Champions League. De koploper van de Premier League versloeg FC Basel in het heenduel met maar liefst 0-4.

Na veertien minuten spelen brak City de ban in Zwitserland: Ilkay Gündogan zorgde met een hele knappe kopbal voor de 0-1 uit een corner van Kevin De Bruyne. Slechts vier minuten later verdubbelde de ploeg van manager Pep Guardiola de score. Ditmaal was het Bernardo Silva die binnenschoot. Basel-doelman Tomas Vaclik ging niet vrijuit.

Al voordat er 24 minuten gespeeld waren, besliste City het duel. Sergio Agüero maakte met een droge knal van afstand een einde aan alle Zwitserse hoop op een stunt. Niet lang na de rust schoot Gündogan de eindstand op het scorebord met een schitterende krul in de rechterhoek.

Na de 0-4 deden de bezoekers wat rustiger aan en kreeg Basel nog wat mogelijkheden om wat terug te doen, maar zelfs een eretreffer was de thuisclub niet gegund. Door de ruime zege is er weinig tot geen ruimte voor twijfel over wie de kwartfinales van de Champions League gaat bereiken. Op 7 maart gaat FC Basel op bezoek in het Etihad Stadium.