Goed en slecht nieuws voor PSV: extra onderzoek voor Van Ginkel, tweetal terug

Goed en slecht nieuws voor PSV: extra onderzoek voor Van Ginkel, tweetal terug

14-02-2018 06:49
37

PSV-aanvoerder Marco van Ginkel blijft sukkelen met zijn knieblessure. Het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf melden woensdagochtend dat de 25-jarige middenvelder een extra medisch onderzoek nodig heeft.

Van Ginkel liep de blessure op tijdens de oefenwedstrijd tegen het Braziliaanse Corinthians, die PSV speelde tijdens het winterse trainingskamp in Florida. Sindsdien kon hij alleen in het uitduel tegen FC Twente (0-2) de volle negentig minuten meedoen. Tegen Excelsior en Sparta moest de captain, die al enige tijd apart van de groep traint, verstek laten gaan. Trainer Phillip Cocu kon nog geen inschatting maken over de precieze ernst van de blessure. "Laten we niet op de zaken vooruitlopen, maar natuurlijk hopen we dat hij snel inzetbaar is", laat hij weten aan het ED.

PSV kreeg echter ook goed nieuws te horen vanuit de ziekenboeg. Hirving Lozano moest zaterdagavond tegen Sparta na één helft al gewisseld worden, maar kan sneller dan verwacht weer volledig meetrainen. Ook Steven Bergwijn kampte met kleine pijntjes, maar is weer inzetbaar. Het tweetal lijkt zaterdagavond tegen sc Heerenveen mee te kunnen doen. Achter de naam van Van Ginkel staat nog een vraagteken, maar PSV lijkt zijn aanvoerder te moeten missen.