PEC-smaakmaker: 'Ik kwam als spits-rechtsbuiten, wist zelf niet eens wat ik was'

PEC-smaakmaker: 'Ik kwam als spits-rechtsbuiten, wist zelf niet eens wat ik was'

14-02-2018 08:26
12

Kingsley Ehizibue heeft dit seizoen een opmerkelijke transformatie ondergaan. De 22-jarige speler van PEC Zwolle begon als aanvaller in de Hanzestad, maar maakt dit seizoen furore als aanvallend ingestelde rechtsback bij de verrassende nummer vijf van de Eredivisie.

Trainer John van 't Schip is verantwoordelijk voor deze metamorfose, vertelt Ehizibue aan Andy van der Meijde in diens YouTube-programma Bij Andy in de auto. "Ik kwam als spits-rechtsbuiten binnen. Eigenlijk een beetje half-half, ik wist zelf niet eens wat mijn positie was haha. En toen zette de trainer me rechtsback. Maar ik merk wel dat het echt mijn plek is, echt een lekkere positie. Ik moet nog wat verdedigende dingetjes leren, maar ik kan wel lekker opkomen."

Ehizibue ligt nog tot 2020 vast in Zwolle, maar heeft grote ambities. "Ik zou ooit wel in het buitenland willen voetballen. Vooral de Premier League bevalt me wel. Lekker hard trainen en veel wedstrijden spelen." De in München geboren back heeft echter geen haast, aangezien hij het prima naar zijn zin heeft bij PEC. "Ik ben hier begonnen en de club heeft me een kans gegeven om te spelen. Hier voel ik me thuis en iedereen is als familie voor me. Daar wil ik graag iets voor terugdoen."