'Ik heb lang niet zo'n talent als De Jong gezien. Die gaat de wereldtop halen'

'Ik heb lang niet zo'n talent als De Jong gezien. Die gaat de wereldtop halen'

14-02-2018 09:00
103

Merab Jordania is al vijf jaar lang weg bij Vitesse, maar blijft het Nederlands voetbal met belangstelling volgen. De Georgiër stelt vast dat het niveau in de Eredivisie hard achteruit is gegaan de laatste jaren, maar dat er nog genoeg talent rondloopt op de Nederlandse velden.

"Wat is er de laatste jaren gebeurd?", vraagt hij zich af tegenover Voetbal International. "Feyenoord tegen Manchester City bijvoorbeeld. Dat waren jochies tegen mannen. Sowieso valt het niveau in de Eredivisie me tegen." Jordania is wél onder de indruk van Ajacied Frenkie de Jong. "Lang geleden dat ik zo'n groot talent heb gezien. Het is gevaarlijk om hem te vergelijken met Johan Cruijff, maar aan de bal zie ik zeker gelijkenissen. Die gaat de wereldtop halen."

Ook PEC Zwolle-verdediger Philippe Sandler valt in de smaak bij Jordania. De Georgische miljonair vergelijkt hem met Virgil van Dijk, die Jordania ooit van FC Groningen naar Vitesse wilde halen. "Hij kostte een paar miljoen. Toen ze hoorden dat ene Jordania van Vitesse interesse had, werd het bedrag verdubbeld. Wij hadden Guram Kashia al en haakten af. Toen hij naar Liverpool ging, heb ik daar met een paar vrienden hartelijk om gelachen."

Lees ook: Onthulling Jordania: "Mijn zoon wil een club in Nederland kopen. Hij is serieus"