Boze Allegri accepteert kritiek niet: 'We hebben niet 8-0 verloren hoor!'

Boze Allegri accepteert kritiek niet: 'We hebben niet 8-0 verloren hoor!'

14-02-2018 09:34
33

Een razendsnelle 2-0 voorsprong bleek voor Juventus niet genoeg voor de zege in het Champions League-duel met Tottenham Hotspur (2-2). Italiaanse journalisten toonden zich na afloop kritisch, maar kregen Massimiliano Allegri op hun dak.

"Ik accepteer de kritiek niet", foeterde de coach van Juventus. "Het is onzin dat we depressief moeten zijn na een gelijkspel in de strijd om de Champions League tegen een sterk team als Tottenham Hotspur. Jullie hebben geen idee hoe goed de andere teams zijn. 2-2 teleurstellend? We hebben niet 8-0 verloren hoor!"

"Deze ploeg is de laatste jaren zes keer kampioen geworden, heeft drie keer op rij de beker gewonnen en heeft twee keer in de Champions League-finale gestaan", vervolgde Allegri. "Dit ondanks de deelname van sterkere ploegen als Real Madrid, Barcelona, Paris Saint-Germain en Bayern München aan dit toernooi. Winnen is iets heel speciaals en daar moet waardering voor zijn."

Allegri noemt het wel 'vervelend' dat de Oude Dame de wedstrijd niet over de streep kon trekken. "Maar ik heb nooit gedacht dat we deze strijd in het eerste duel konden beslissen. "Kom op, dit is de Champions League! Juventus is nooit de favoriet geweest voor deze ontmoeting: het is altijd fifty-fifty geweest."