Kluivert geeft zoon Justin transferadvies: Nog een jaar of langer

Kluivert geeft zoon Justin transferadvies: "Nog een jaar of langer"

14-02-2018 10:21
65

Patrick Kluivert is blij met de prestaties van zijn zoon Justin bij Ajax, maar vindt dat de aanvaller voorlopig nog geen transfer moet maken.

Dat zegt de oud-topspits in gesprek met Cadena Ser in Spanje. "Justin doet het heel goed. Ik hoop dat het zo blijft, maar hij staat nog altijd met beide benen op de grond", zegt Kluivert over zijn gewilde zoon. "Ik vind dat hij nog een jaar of langer bij Ajax moet spelen om fysiek en mentaal te groeien. Je moet kalm zijn. Hij voelt zich goed en zelfverzekerd. Als je een goede kop hebt, komt het uiteindelijk vanzelf wel."

Een van de clubs die met hem in verband worden gebracht is Barcelona. "Het is moeilijk om nee te zeggen tegen Barça, maar ook tegen andere teams. Hij is pas achttien jaar oud. Het belangrijkste is dat hij kiest met zijn hart en voor een team dat het beste bij het spel past. Niet de club die het meeste betaalt, maar de club die het meeste past bij zijn manier van spelen."

Kluivert ziet zijn zoon eerder in Spanje dan in Engeland voetballen. "Ik zie hem meer in de Primera Division. In de Premier League zijn er ook teams die goed voetballen, maar Spanje past beter bij hem. Maar het is zijn eigen keuze."