Ik vroeg: Feyenoord? Volgens mij waren jullie in gesprek met andere clubs

"Ik vroeg: Feyenoord? Volgens mij waren jullie in gesprek met andere clubs"

14-02-2018 12:32
34

Yassin Ayoub kan niet wachten om voor Feyenoord te gaan spelen. De middenvelder van FC Utrecht kon bijna niet geloven dat de Rotterdammers hem wilden hebben.

"Mijn zaakwaarnemer belde en zei: wat vind je van Feyenoord? Ik vroeg: Feyenoord? Volgens mij waren jullie in gesprek met andere clubs", zegt Ayoub in gesprek met Harry Vermeegen voor RUR. "Maar hij zei: wat vind je ervan? Ik vertelde dat ik daar natuurlijk graag wilde voetballen, maar dat ik die kans nooit heb gehad. Toen zei mijn zaakwaarnemer: maar wat als die kans zich voor gaat doen? Ze willen je heel graag hebben voor de zomer en je hebt bedenktijd gekregen om na te denken of je daar wil spelen."

Ayoub heeft er vertrouwen in dat hij een succes wordt in De Kuip. "Het zou raar zijn als ik zou zeggen: ik ga het niet maken. Ik denk dat ik met de speelstijl die ik heb van toegevoegde waarde kan zijn. Ik heb de strijd, het vechten, maar ook het creatieve. Ik houd van hard werken, voetbal is nu eenmaal een loopsport, maar het is ook een denksport." De eerste kennismaking met Het Legioen was in ieder geval al goed. "Ik voelde me vereerd dat, toen ik een goede wedstrijd speelde thuis tegen Feyenoord, de Feyenoord-fans toch voor me zongen: 'We zingen Aya-youbie-youbie-yay!'"