Parzyszek liet transfer lopen vanwege ernstig zieke moeder: 'Puur voor haar'

Parzyszek liet transfer lopen vanwege ernstig zieke moeder: 'Puur voor haar'

14-02-2018 15:13
13

Piotr Parzyszek komt weinig aan spelen toe bij PEC Zwolle, maar liet onlangs de kans op een winterse transfer liggen. Daar heeft de in Polen geboren spits echter een goede reden voor: hij wil zijn ernstig zieke moeder niet in de steek laten.

Parzyszek kreeg, vlak voordat hij met PEC op trainingskamp ging, vreselijk nieuws te horen. Nadat zijn moeder al meerdere tumoren had overleefd, is er aan het begin van het jaar wederom een zorgwekkende diagnose gesteld. "Mijn moeder strijdt al negen jaar tegen deze ziekte. Daardoor leef je met de wetenschap en de vrees dat het terug kan keren. Je weet dat het moment kan komen dat ze niet meer behandeld kan worden", vertelt hij aan De Stentor.

Zijn oude werkgever De Graafschap en meerdere buitenlandse clubs toonden interesse in de 24-jarige spits, die echter in de Hanzestad wilde blijven. "Puur voor mijn moeder. In de laatste maanden van haar leven wil ik haar wel weer trots maken door te spelen." Wanneer zijn speeltijd in Zwolle niet toeneemt, kan Parzyszek echter alsnog vertrekken. "Omdat de transfermarkt in landen als Polen nog geopend is. Mijn moeder weet dat ik vrij machteloos ben en dat ik moet spelen. Zij steunt me daarin, zoals ze dat altijd heeft gedaan."