Buffon krijgt wind van voren: 'Geen topkeeper meer, hij had allang moeten stoppen'

Buffon krijgt wind van voren: 'Geen topkeeper meer, hij had allang moeten stoppen'

14-02-2018 16:28
29

Juventus-doelman Gianluigi Buffon heeft na zijn optreden tegen Tottenham Hotspur van dinsdagavond stevige kritiek gekregen van Mario Basler. De voormalig Duits international stelt dat het voor Buffon verstandig is om de eer aan zichzelf te houden en zijn carrière te beëindigen.

"Ik heb veel respect voor wat hij in zijn loopbaan bereikt heeft. Maar de club en de trainer zouden eigenlijk moeten zeggen: dank je wel, maar het is goed zo", vertelt Basler bij het Duitse Sport1 over de iconische veertigjarige doelman. "In het nationale elftal heeft hij niets meer te winnen. En ook de Champions League zal Juventus niet winnen, zolang hij in het doel staat."

Buffon kondigde in oktober al aan dat hij na dit seizoen een punt achter zijn carrière wil gaan zetten. Volgens Basler heeft hij daar echter al te lang mee gewacht. "Hij heeft het juiste moment om te stoppen gemist. Ik was zelf 33 toen ik ermee ophield. Buffon is gewoon geen internationale topkeeper meer en dan moet iemand tegen hem zeggen dat het mooi is geweest."