Van Bronckhorst kan opgelucht ademhalen: Wij zijn gewoon tevreden over hem

Van Bronckhorst kan opgelucht ademhalen: "Wij zijn gewoon tevreden over hem"

14-02-2018 17:32
47

De positie van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst staat niet ter discussie, benadrukt algemeen directeur Jan de Jong. De regerend landskampioen staat 22 punten achter koploper PSV, maar de stadionclub blijft achter Van Bronckhorst staan, ondanks kritiek van meerdere supporters.

"We zijn gewoon tevreden over Gio. Wij denken dat wij een hele goede trainer in huis hebben", bevestigt De Jong tegenover RTV Rijnmond. "Toen ik in augustus 'ja' zei tegen Feyenoord, stond de club gewoon eerste, met twaalf punten uit vier wedstrijden. In de competitie gaat het niet zoals ik gedacht of gehoopt had, maar gelukkig hebben we de beker nog."

De directeur reageert laconiek op de magere resultaten van de stadionclub. "Er zijn achttien clubs die allemaal strijden om de hoogste plaats: daarvan wordt er één kampioen en een heleboel niet", aldus De Jong. "Volgens mij ligt het niet aan de infrastructuur en de organisatie van Feyenoord en ook niet aan de kwaliteit van de spelers. Er zijn soms omstandigheden die ongrijpbaar zijn. Wat voor omstandigheden dat zijn? Geen idee."