'Ik wilde versterkingen, maar ik wist niet of die speler links of rechts was'

'Ik wilde versterkingen, maar ik wist niet of die speler links of rechts was'

14-02-2018 18:25
12

Sunday Oliseh is boos en teleurgesteld over zijn vertrek bij Fortuna Sittard. De nummer drie van de Jupiler League zette de trainer woensdag op non-actief.

Oliseh lag met een hoop mensen binnen de club overhoop, maar bestrijdt dat hij een slechte communicator is. "Met wie moet ik communiceren dan? Zo veel mensen zijn er niet op kantoor bij Fortuna. Met mijn spelers en de staf was het prima", reageert hij tegenover Voetbal International.

"Ik heb de hele dag berichtjes en telefoontjes gehad, dat zegt mij genoeg. Ik vind dat spijtig voor de spelers, de staf en de fans. We hebben een gemiddelde ploeg die boven verwachting heeft gepresteerd, wij zijn geen Ajax. Dat zouden mensen moeten beseffen."

Oliseh lag ook onder vuur door een reeks onhandige uitspraken. Zo schoffeerde hij de reserves door te zeggen dat hij de beschikking had over slechts twaalf volwaardige spelers. "De frustratie zat hem meer in het feit dat ik geen enkele invloed had in de spelers die kwamen", legt de Nigeriaan uit.

"Ik wilde versterkingen, maar de spelers die kwamen kende ik niet. Ik heb om geen van de spelers gevraagd die gekomen zijn. Soms kwam ik de kleedkamer binnen en zag ik een speler zitten van wie ik niet wist of hij rechts of links was. De club kwam met spelers", besluit Oliseh.

Lees ook: Oliseh geeft schokkende verklaring over ontslag: "Wil niet naar de gevangenis"