Van de Looi vol lof over aanwinst: 'Daar zijn er niet meer zo heel veel van'

Van de Looi vol lof over aanwinst: 'Daar zijn er niet meer zo heel veel van'

14-02-2018 19:28
17

Hoewel Eyong Enoh sinds zijn komst naar Willem II slechts één invalbeurt op zijn naam heeft staan, is de Kameroener nu al van grote waarde voor de Tilburgers. Trainer Erwin van de Looi laat aan Omroep Brabant weten dat de routinier belangrijk is door zijn omgang met jongere spelers.

Van de Looi noemt Enoh tegenover Omroep Brabant 'een echte krijger'. "Daar zijn er tegenwoordig niet meer zo heel veel van in het betaald voetbal. Een rustige jongen, maar de dingen die hij zegt, slaan steeds de spijker op de kop. Hij is veel bezig met individuele gesprekjes om de jonge jongens te sturen." Enoh leert zijn jongere collega's wat er zoal komt kijken bij het leven als een prof. "Daar is hij erg sterk in, mentaal. Dus dat gaat hij ons bijbrengen."

De trainer hoopt ook dat Enoh snel fit wordt. "We moeten het per wedstrijd bekijken, hoe het loopt en hoe hij ervoor staat. We proberen hem zo snel mogelijk op te trainen. En daar moet je best wel een risico mee nemen. Als je dat heel voorzichtig doet, is het seizoen bijna voorbij en heeft het geen zin meer. Maar je moet nooit onverantwoorde risico’s nemen."