'Als oud-speler van Ajax en Feyenoord beschikt hij over alle troeven'

'Als oud-speler van Ajax en Feyenoord beschikt hij over alle troeven'

14-02-2018 20:11
11

Kenneth Vermeer heeft het keepersprobleem opgelost bij Club Brugge, dat er dit seizoen al vier versleet. Dat stelt Hans Galjé, keeperstrainer en ex-doelman van de Belgische topclub.

Vermeer kreeg de laatste twee wedstrijden een kans onder de lat bij Club Brugge. Dat verliep met wisselend succes. Hij blunderde bij zijn debuut, maar stopte een penalty in zijn tweede optreden. Galjé heeft genoeg gezien en verwacht veel van Vermeer.

"In principe beschikt hij als oud-speler van Ajax en Feyenoord over alle troeven om onder de lat te staan. Je hebt naast zijn atletisch vermogen ook nog een uitstekende techniek en puike reflexen", zegt de oud-keeper van onder meer Ajax en Club Brugge in Sport/Voetbalmagazine.

De foutjes die Vermeer maakte zijn een gevolg van een gebrek aan wedstrijdritme, stelt Galjé. "Kenneth heeft zeker kwaliteiten, maar tijd en vooral wedstrijdritme nodig. Ik ga ervan uit dat Ivan Leko (trainer, red.) hem dat zal geven, want hij oogt fit. Nu weer veranderen, zou ook niet goed zijn. Zelfs ervaren doelmannen van boven de dertig hebben vertrouwen en duidelijkheid nodig."