'Ajax was fenomenaal, met Suarez die van de middenlijn naar goal dribbelde'

'Ajax was fenomenaal, met Suarez die van de middenlijn naar goal dribbelde'

14-02-2018 21:37
26

FC Twente maakt momenteel een moeizaam seizoen door onder Gertjan Verbeek, maar zo'n acht jaar geleden zag de wereld er heel anders uit. Steve McClaren leidde de Tukkers in 2010 naar de landstitel. Hij beseft hoe bijzonder dat is.

"De Eredivisie was competitief. Het team van Ajax was fenomenaal, met Luis Suarez die van de middenlijn naar het doel dribbelde om te scoren", zegt de Engelse coach tegen FourFourTwo. "PSV was solide, net als AZ dat een jaar eerder kampioen was geworden onder Louis van Gaal."

"Maar wij hadden ook een heel goed team, een van de beste die ik in mijn carrière heb gehad", vervolgt McClaren. Hij beschikte destijds over spelers als Bryan Ruiz, Blaise N'Kufo, Kenneth Perez en Theo Janssen.

Hoe bijzonder de prestatie van FC Twente was, beseft McClaren maar al te goed. "Ik zag een afbeelding met alle Eredivisie-winnaars van de afgelopen vijftig jaar. Je zag Ajax, PSV en Feyenoord. Maar in een halve eeuw slaagden twee clubs, AZ en Twente, erin om dat te doorbreken. Toen besefte ik wat voor een fantastische prestatie we hadden geleverd."