Nóg een ontboezeming van Oliseh: 'Dan krijgen de spelers een schorsing of boete'

Nóg een ontboezeming van Oliseh: 'Dan krijgen de spelers een schorsing of boete'

14-02-2018 21:56
24

Sunday Oliseh verraste woensdag met zijn verklaring op zijn ontslag bij Fortuna Sittard. De oud-verdediger zei dat er sprake is van illegale praktijken in Limburg. Omdat de zaak bij advocaten ligt, kan hij niet op details ingaan.

"Ik kan niet op details ingaan, maar ik vind het ongelukkig om dingen te zeggen over het gedrag van een coach die weigert dingen te doen die een coach volgens mij niet hoort te doen. Of om te accepteren of deel te nemen aan zaken die niet acceptabel zijn. Dat is hoe ik erin sta", zegt Oliseh tegen FOX Sports.

De vraag is waarom de coach niet eerder aan de bel trok. "Ik had geen keus, ik deed mijn werk", vertelt Oliseh aan Voetbal International. "Ik heb als trainer alles nog te bewijzen, de relatie met de spelersgroep en de leden van technische staf was prima. Ik moet hard werken om succes te kunnen hebben. Ik heb me afgesloten voor andere zaken."

Oliseh doet nog een andere ontboezeming. "Veel spelers hebben contact gezocht met mij, maar ook daar kan ik niet ingaan op details. Maar ik weet dat sommige spelers zijn gevraagd om mij niet meer te bellen. Anders worden ze geschorst of krijgen ze een boete. Ook als ze commentaar geven in het openbaar. Dat heb ik gehoord van twee spelers die mij een sms hebben gestuurd."

Lees ookOliseh geeft schokkende verklaring over ontslag: "Wil niet naar de gevangenis"
Lees ook'Ik wilde versterkingen, maar ik wist niet of die speler links of rechts was'