Zidane ziet aanvallende wissels beloond worden: Real Madrid verslaat PSG

Zidane ziet aanvallende wissels beloond worden: Real Madrid verslaat PSG

14-02-2018 22:36
96

Real Madrid heeft na woensdagavond de beste papieren om de kwartfinale te halen in de Champions League. In eigen huis werd Paris Saint-Germain met 3-1 verslagen, mede door twee goals van Cristiano Ronaldo.

De hele wereld keek woensdagavond, op Valentijnsdag, naar het Estadio Santiago Bernabeú, waar Real Madrid en Paris Saint-Germain dé kraker in de achtste finales van de Champions League speelden. Het duel stelde niet teleur. Real en PSG speelden in de hoogste versnelling en maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van.

De openingstreffer kwam op naam van Adrien Rabiot. De middenvelder uit de eigen opleiding kreeg de bal na 33 minuten voor zijn voeten en drukte af: 0-1. Met de belangrijke uitgoal op zak kon PSG achterover leunen. Daar maakte Real op zijn beurt weer gebruik van.

Nog voor rust kwam de ploeg van trainer Zinedine Zidane op gelijke hoogte via Cristiano Ronaldo, die zijn honderdste Champions League-goal voor Real Madrid maakte. Hij faalde niet vanaf de stip na een overtreding van Giovanni Lo Celso op Toni Kroos. Diezelfde Kroos schreeuwde in de beginfase ook om een penalty, maar zijn schwalbe werd niet 'beloond'.

In de tweede helft waren de meeste kansen voor PSG. Kylian Mbappé werd echter gestuit door Keylor Navas, een schot van Rabiot werd geblokt door Sergio Ramos en Dani Alves kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Yuri Berchiche binnen te glijden. In de slotfase werd het verschil alsnog gemaakt - en Real Madrid was de gelukkigste.

Marco Asensio speelde daarbij een hoofdrol. De invaller leidde eerste de 1-2 van Ronaldo in en was even later ook de aangever voor de 3-1, gemaakt door Marcelo. Zidane werd daarmee beloond voor zijn aanvallende wissels. Paris Saint-Germain moet een 3-1 nederlaag wegpoetsen in de return. Die is over drie weken in Parijs.