De Jong positief over stadion: 'Nauwelijks financiële risico's bij Feyenoord City'

De Jong positief over stadion: 'Nauwelijks financiële risico's bij Feyenoord City'

14-02-2018 22:55
76

Jan de Jong heeft duidelijkheid verschaft over Feyenoord City. Volgens de algemeen directeur loopt Feyenoord nauwelijks financiële risico's. Als het doorgaat, spelen de Rotterdammers over 5,5 jaar in het fonkelnieuwe stadion.

"Wij weten in juli of augustus van dit jaar of er voldoende financiële interesse is van grote partijen", vertelt De Jong aan het Algemeen Dagblad. "Feyenoord hoeft zelf geen geld op te halen. Het stadion kost 420 miljoen euro. De gemeente staat garant voor tien procent en daar krijgt het aandelen voor terug."

Volgens De Jong moeten private investeerders honderd miljoen opbrengen. "En dan moeten de banken ook nog 240 miljoen investeren. En dan weten we in augustus of dat geld uit de markt komt, ja of nee. Als het lukt, loopt Feyenoord geen financieel risico. Lukt het niet, dan loopt Feyenoord een risico van maximaal 2,4 miljoen euro. Dat kunnen we overzien en overleven."

De Jong heeft het idee dat het goedkomt. "Maar ik doe niet aan gokken, ik doe aan exacte wetenschap. En lukt het niet, dan blijven we tien tot vijftien jaar in de Kuip spelen. Ook goed. Een nieuw stadion is geen doel op zich. Het is een middel om Feyenoord op te stuwen."