Na tien jaar einde aan Eredivisie-avontuur: Nu trek ik de wijde wereld in

Na tien jaar einde aan Eredivisie-avontuur: "Nu trek ik de wijde wereld in"

15-02-2018 08:37
16

Heracles Almelo vindt het na vier jaar nodig om iemand anders voor de groep te zetten. Woensdag werd bekend dat John Stegeman en Heracles na tien jaar uit elkaar gaan. Stegeman was zes jaar assistent en de afgelopen vier jaar hoofdtrainer.

Stegeman werd woensdag uitgenodigd voor een gesprek met algemeen directeur Rob Toussaint en voorzitter Hans Bredewoud. "Ik was benieuwd, maar was er voor mezelf al wel uit", zegt Stegeman tegen TC Tubantia. "Het is beter om uit elkaar te gaan. Na tien jaar is het tijd voor nieuwe prikkels en een andere omgeving. Dat is goed voor mijn ontwikkeling als trainer. Heracles is een warm bad. De mensen hebben me hier altijd beschermd, nu trek ik de wijde wereld in."

Wedden

Meer odds

Nu gaat Heracles op zoek naar een opvolger. "Een trainer die goede prestaties neerzet en attractief voetbal speelt", zegt Toussaint. "We gaan ons de komende weken beraden, natuurlijk hebben we een bepaalde gedachte, we gaan een paar namen uitwerken. We hebben een duidelijke visie, we willen dat jonge spelers zich bij ons kunnen ontwikkelen, dat blijft belangrijk. Geen trainer die na het vertrek van zijn beste speler, een speler van hetzelfde kaliber wil hebben."

Woensdag meldde Voetbal International dat Stegeman op het lijstje staat van Jupiler League-club Go Ahead Eagles. Daar staat momenteel nog interim-trainer Jan van Staa aan het roer. Stegeman en Go Ahead gaan snel met elkaar om tafel.