Update: Roda JC verliest kort geding van KNVB over videoscheidsrechter

Update: Roda JC verliest kort geding van KNVB over videoscheidsrechter

Gepubliceerd: donderdag 22 februari 2018 om 16:10do 22-02-2018 om 16:10

Roda JC spant definitief een kort geding aan tegen de KNVB vanwege de uitschakeling in de kwartfinale van het bekertoernooi. Dat meldt Voetbal International. De Limburgers vinden dat in het duel met Willem II ten onrechte een goal is afgekeurd.

Roda-aanvaller Donis Avdijaj leek acht minuten voor tijd bij een 2-2 stand de winnende te maken, maar na ingrijpen van videoscheidsrechter Jochem Kamphuis ging het feestje niet door. Mikhail Rosheuvel maakte even daarvoor hands. Omdat tussendoor Willem II de bal had gehad, meent de club uit Kerkrade evenwel dat de ingreep van de videoref onrechtmatig is.

Het bleef na de reguliere speeltijd en verlenging bij 2-2, waarna Willem II via strafschoppen aan het langste eind trok. Roda tekende direct protest aan bij de KNVB, maar kreeg nul op het rekest. De Limburgers benadrukken dat er naast sportieve ook financiële consequenties zijn, die worden geschat op een half miljoen euro.

Inzet van het kort geding is het uitspelen van het duel vanaf minuut 83, bij een 2-3 stand. Het kort geding dient volgende week donderdag om 14.00 uur in Utrecht. Diverse sportadvocaten gaven Roda eerder weinig kans, aangezien de spelregelcommissie IFAB zich achter de KNVB schaarde.

Update 22/2 16.10: Roda JC heeft het kort geding tegen de KNVB verloren. De zaak diende donderdag naar aanleiding van de afgekeurde goal (2-3) in de bekerwedstrijd tegen Willem II. Arbiter Dennis Higler keurde de treffer op advies van de videoref af, omdat Roda-aanvaller Mikhail Rosheuvel hands had gemaakt. Maar omdat Willem II tussendoor kort balbezit had, diende Roda een protest bij de KNVB in. Tevergeefs, want de club ving donderdag bot bij de rechter.

Poll

Werd de 2-3 van Roda terecht afgekeurd door de video-arbiter?

(3181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws