In het kort: Nieuwe bondscoach Schotland; Oranje niet in top twintig FIFA-ranking

In het kort: Nieuwe bondscoach Schotland; Oranje niet in top twintig FIFA-ranking

15-02-2018 23:59
30

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

McLeish keert terug bij Schotland
Schotland heeft naar alle waarschijnlijkheid weer een bondscoach. De in oktober vertrokken Gordon Strachan wordt volgens diverse Britse media, waaronder The Daily Mail opgevolgd door Alex McLeish. De 59-jarige oefenmeester was in 2007 al gedurende negen wedstrijden bondscoach van The Tartan Army. Naar verwachting maakt de Schotse FA het nieuws binnenkort wereldkundig.

Oranje blijft 21e op FIFA-ranking
Het Nederlands elftal staat nog steeds 21e op de wereldranglijst van de FIFA. De enige verandering in de top twintig is dat IJsland van twintig naar achttien is gegaan, waardoor Zweden en Wales een plekje zijn gezakt. Wereldkampioen Duitsland gaat aan kop, gevolgd door Brazilië en Portugal.

Twente zwaait aanvaller uit
Nikola Gjorgjev komt tot het eind van dit seizoen op huurbasis uit voor het Zwitserse FC Aarau. De twintigjarige aanvaller werd deze zomer door FC Twente voor twee seizoenen gehuurd van Grasshopper. Hij kon in Enschede echter geen potten breken.

Stans op proef bij Go Ahead
Jeff Stans traint vanaf vrijdag mee bij Go Ahead Eagles. De 27-jarige middenvelder is clubloos en komt voorlopig op proef bij de Deventer club. Stans krijgt een week de kans bij de selectie van trainer Jan van Staa. Hij liet in januari zijn contract bij NAC Breda ontbinden.