'Toen ik in 2008 vertrok bij PSV, wilde ik ook geen mister FC Eindhoven worden'

'Toen ik in 2008 vertrok bij PSV, wilde ik ook geen mister FC Eindhoven worden'

16-02-2018 07:38
9

Rochdi Achenteh keerde onlangs terug bij FC Eindhoven. De inmiddels 29-jarige linkspoot gold ooit als veelbelovend PSV-talent, maar vond zichzelf later terug bij PEC Zwolle, Vitesse, Willem II en Go Ahead Eagles.

De geboren Eindhovenaar kwam na zijn degradatie met Go Ahead een half jaar lang zonder club te zitten. Desondanks barst hij nog steeds van de ambitie. "Dit is niet mijn laatste club. Ik móet nog een stap maken. Met uitroeptekens. Toen ik in 2008 overkwam van PSV, was ik ook niet van plan om Mister FC Eindhoven te worden. Ik streef sportief altijd naar het hoogst haalbare", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad.

Dat hoogst haalbare bereikte Achenteh in zijn Vitesse-tijd, toen hij het Marokkaanse nationale team haalde. "Met alle respect: het Nederlands elftal wordt niet zó op handen gedragen. In Marokko ben je echt een volksheld. Als je in een hotel zit en aan iemand vraagt: kun je wat water halen?, dan rennen ze voor je naar beneden. En al hebben ze geen geld, willen ze het toch uit eigen zak betalen. Zo diep zit het daar. Prachtig toch?"