AZ-aanvaller: 'Die Garcia is niet normaal man, gruwelijk. Hij kan mee in de top'

AZ-aanvaller: 'Die Garcia is niet normaal man, gruwelijk. Hij kan mee in de top'

16-02-2018 09:46
11

Mats Seuntjens keert zaterdagavond voor het eerst terug in het Rat Verlegh Stadion. Hoewel hij vijf maanden geleden tijdens AZ – NAC (2-1) werd uitgefloten door een deel van de uitsupporters, hoopt de 25-jarige aanvaller nu wel op een warm onthaal.

"Laten we ophouden met gek doen. Het zou fijn zijn als iedereen normaal doet", doet Seuntjens in gesprek met BN/De Stem een oproep aan de NAC-fans. "Kijk naar het team dat NAC nu heeft; ze spelen hartstikke mooi. Die García is niet normaal man, gruwelijk. Zoveel voetbalverstand, echt goed. Hij kan zeker mee in de Nederlandse top."

Seuntjens beseft dat hij nooit onomstreden was in Breda. "Ik weet dat ik een impulsief karakter heb, maar bij mij is een verkeerd beeld ontstaan. Als een actie mislukt, lijkt het alsof ik ongeïnteresseerd ben. Dat is niet zo. Mijn vrouw zei al: 'Straks word je weer uitgefloten, terwijl het mooi en leuk zou moeten zijn'. Ik heb me voorgenomen me niet te laten provoceren."

"Mijn moeder hoopt echt dat supporters niet fluiten of schelden", vervolgt Seuntjens. "Daar heeft niemand wat aan. Ik ben een jongen uit Breda, een jongen van NAC en ben een van hen. Hopelijk wordt het voor iedereen een mooie avond."