Uitschakeling bepaalde Kongolo-toekomst: Hoorde dat ik een van de jongens was

Uitschakeling bepaalde Kongolo-toekomst: "Hoorde dat ik een van de jongens was"

16-02-2018 11:19
15

De reden dat Terence Kongolo bij AS Monaco moest vertrekken was de uitschakeling in de Champions League. Dat vertelt de aan Huddersfield Town verhuurde linksback aan ELF Voetbal.

"Door die uitschakeling wilde de trainer (Leonardo Jardim, red.) de selectie terugbrengen van 24 naar achttien spelers", zegt de oud-Feyenoorder in gesprek met het blad. "Ik kreeg te horen dat ik een van de jongens was, die in aanmerking kwamen voor een verhuurperiode."

Zelf zag Kongolo een tijdelijk vertrek ook wel zitten. "Ik wilde ook graag meer speelminuten opdoen. Er lagen meerdere opties op tafel. Ik kon in de Ligue 1 blijven, maar koos voor de Premier League. Een van de beste, zo niet dé beste competitie ter wereld. Dit voelt voor mij als extra ervaring."

"Hier wil ik laten zien dat ik klaar ben voor het buitenland. Ik train veel. In het Engelse voetbal hoef je als verdediger echt niet alleen maar fysiek sterk te zijn. Het is veel belangrijker dat je slim genoeg bent", aldus de verdediger, die in de Premier League nu vier duels heeft gespeeld, meer dan in zijn eerste halfjaar bij AS Monaco.