Groenendijk over mogelijk ADO-toetje: Voor de meeste jongens is dat nieuw

Groenendijk over mogelijk ADO-toetje: "Voor de meeste jongens is dat nieuw"

16-02-2018 12:18
20

ADO-trainer Alfons Groenendijk besefte tijdens de persconferentie voorafgaand aan de thuiswedstrijd van ADO Den Haag tegen Willem II zaterdagavond, dat zijn ploeg er goed voorstaat in de Eredivisie. Vorig jaar vocht de ploeg van Groenendijk tegen degradatie, nu richten de blik van de Hagenaars op de play-offs.

"De play-offs, dat begint wel te leven", zegt Groenendijk op de clubwebsite. "Daar ontkom je niet aan. Je wordt er overal mee geconfronteerd. Voor de meeste jongens is dat wel nieuw. Nu weet je dat als je een goede serie neerzet, je het ook kan halen. Wij willen gewoon elke wedstrijd winnen. Dan zien we aan het einde van de rit wel waar wij staan."

Daarvoor moet ADO zaterdagavond wel afrekenen met Willem II. Volgens Groenendijk moet zijn team wel bij de les blijven. "Wij hebben nog moeite om dat soort teams het pakhuis in te spelen. Dat zijn moeilijke wedstrijden, waarin de ruimtes klein zijn. Er wordt veel gevraagd van de creativiteit. We zullen dus weer een goede pot op de mat moeten leggen voor de drie punten."