Ten Hag reageert op kritiek: Voor mij is het glas niet half leeg maar half vol

Ten Hag reageert op kritiek: "Voor mij is het glas niet half leeg maar half vol"

16-02-2018 14:01
30

Erik ten Hag houdt een 'wisselend' gevoel over aan de eerste wedstrijden van Ajax onder zijn leiding. De trainer is op zoek naar meer stabiliteit.

"Het is wisselend. Tegen NAC hebben we na een moeilijk begin een hele goede eerste en moeizame tweede helft gespeeld. Tegen Roda was uitstekend, echt heel erg goed denk ik. Tegen Twente denk ik ook dat we het eerste uur heel goed hebben gespeeld. Maar wat je ziet is dat het wisselende niveaus zijn. We moeten naar meer stabiliteit", zegt Ten Hag tijdens zijn wekelijkse perspraatje. "De slechte fases worden er dan uitgelicht, maar voor mij is het glas niet half leeg maar half vol."

"Als ik bijvoorbeeld zie hoe we goals maken, dan ben ik daar heel erg tevreden over", vervolgt de Ajax-trainer. "De manier hoe we gevarieerd tot aanvallen komen, is heel goed. Alle offensieve spelers, alle middenvelders, hebben de laatste vijf wedstrijden gescoord. Dat zie ik als positief en dat is ook heel positief. Dat was ook een van de doelen, om variabel aan te vallen. Als ik de tegengoals analyseer zijn ze op één na ontzettend ongelukkig. Maar dat hebben we zelf in de hand."