Ten Hag: 'Fantastisch dat hij in deze kleedkamer zit, met bijvoorbeeld Huntelaar'

Ten Hag: 'Fantastisch dat hij in deze kleedkamer zit, met bijvoorbeeld Huntelaar'

16-02-2018 14:18
45

Erik ten Hag is tevreden over Klaas-Jan Huntelaar. De spits, die de laatste weken wat kritiek krijgt op zijn spel, kan zich nog wel verbeteren, stelt de Ajax-trainer.

Huntelaar was in zijn laatste vijf optredens drie keer trefzeker. "Hij kwam daarnaast nog een aantal keer in scoringspositie. Als spits wordt je als eerst afgerekend op je goals. Natuurlijk zal hij bij Ajax ook defensief en als aanspeelpunt beoordeeld worden. Ik ben tevreden over hem. Maar dat hij beter kan en ook ongelukkige momenten gekend heeft, dat is ook helder", aldus Ten Hag op de persconferentie voor het uitduel met PEC Zwolle.

"Ik denk dat hij zelf ook kritisch is. Maar waar hij voor staat, doet hij heel goed. Hij heeft in het team ook een sturende rol. Als ik zie wat voor arbeid hij levert, is dat alleen maar een voorbeeld voor de rest."

Een alternatief voor Huntelaar is Mateo Cassierra, maar de Colombiaan moet het doen met wedstrijden in Jong Ajax. Ten Hag: "Hij zit bij de wedstrijdselectie, dan zit je ook dicht tegen de eerste elf. Hoe tevreden ik ben? Hij heeft in Jong laten zien dat hij goals kan maken. Het is een jongen met potentie en hij heeft fysiek goede mogelijkheden. Maar kan hij nog beter worden in op het juiste moment op de juiste plek zijn. Dan is het fantastisch dat hij in deze kleedkamer zit, met bijvoorbeeld Klaas-Jan Huntelaar. Daar kan hij heel veel van opsteken."