'Die jongen kan voetballen, anders kom je niet bij Inter en Sporting terecht'

'Die jongen kan voetballen, anders kom je niet bij Inter en Sporting terecht'

16-02-2018 14:40
19

Henk Fraser heeft nogmaals zijn steun uitgesproken voor Luc Castaignos. De spits is door de schorsing van Tim Matavz basisspeler, maar kan nog allerminst overtuigen.

De kritiek bij de achterban van Vitesse zwelt aan, maar Fraser schaart zich achter Castaignos. De spits staat ook tegen Excelsior in de basis. "Ik merk om me heen dat supporters daar een andere mening over hebben", laat Fraser weten aan Voetbal International. "Die hebben Thomas Buitink tien minuten zien spelen tegen Feyenoord en willen hem nu weer zien."

"Natuurlijk is Castaignos nu de volgende spits. Hij moet nu - en die druk legt hij zichzelf ook op - wel gaan scoren. Dat is de realiteit. Als trainer kijk je echter ook naar andere zaken. Tegen Feyenoord had hij wel degelijk zijn waarde. Dat dwingende in het vooruit verdedigen kwam vooral door Luc. Feyenoord werd daardoor wat onzekerder. Luc heeft zeker zijn waarde voor ons, maar ik begrijp ook dat mensen een spits afrekenen op zijn doelpunten."

Castaignos speelde sinds zijn terugkeer in de Eredivisie weinig klaar. Opvallend: hij schoot pas één keer op doel dit seizoen. "Die jongen kan voetballen, anders kom je niet bij die grote clubs als Inter en Sporting terecht", reagert Fraser. "De potentie heeft hij, maar hij zal de eerste zijn om te zeggen dat hij beter kan. Maar ik geloof in hem, absoluut."