'Witte Keniaan' kan revanche nemen: Ik zat op dat moment niet in mijn beste fase

'Witte Keniaan' kan revanche nemen: "Ik zat op dat moment niet in mijn beste fase"

16-02-2018 16:14
14

Lucas Woudenberg kan zich opmaken voor zijn basisrentree bij sc Heerenveen. De van Feyenoord overgekomen linksback verloor in de eerste seizoenshelft zijn plek bij de eerste elf, maar concurrent Dave Bulthuis is inmiddels weggevallen met een blessure.

De witte Keniaan kan zaterdagavond op bezoek bij PSV voor het eerst sinds eind oktober weer in de basis staan. "Alles is een kans. En die moet ik grijpen", aldus Woudenberg in gesprek met de clubsite van de Friezen. De 23-jarige back geeft volmondig toe dat zijn eerste seizoenshelft geen succes is geweest. "Ik zat op dat moment niet in mijn beste fase. Hoe dat kan? Ik heb er niet echt een verklaring voor. Het is lastig om mijn vinger er op te leggen. Zulke dingen gebeuren soms."

"Ik voel dat het beter gaat. Als ik inval of speel wil ik alles geven en de hele linkerflank bestrijken. Ik wil energie geven aan de ploeg", vervolgt Woudenberg, die terugdenkt aan de eerdere ontmoeting tussen Heerenveen en PSV dit seizoen. Heerenveen won met 2-0 in het Abe Lenstra Stadion na een overrompelende openingsfase. "Thuis speelden wij een van de beste wedstrijden van het seizoen tot dusver. Binnen tien minuten stonden we 2-0 voor en was het duel beslist." Ook in Eindhoven liggen er kansen, denkt de back. "Alles valt of staat bij alles geven, als individu en als team."