Schaken over seksverslaving: 'Vaak na het stappen. Voetballers zijn altijd gewild'

Schaken over seksverslaving: 'Vaak na het stappen. Voetballers zijn altijd gewild'

16-02-2018 17:38
71

Ruben Schaken heeft geen spijt van het uitbrengen van zijn biografie Einde aan de bullshit. De oud-Feyenoorder deed veel opzienbarende onthullingen in zijn levensverhaal.

"Ik ben er niet trots op, maar ik heb het nodige meegemaakt en veel fouten gemaakt. Nu ben ik tot rust gekomen, maar ik ben natuurlijk ook niet perfect", aldus de voormalig rechtsbuiten in gesprek met Omroep West. Schaken kampte met een seksverslaving en ging regelmatig vreemd. "Ik zat met mijn carrière en met mijn gezin, dus ik kon niet elke dag een vluggertje maken. Ik moest wel mijn momenten kiezen, meestal was het na het stappen. We weten allemaal dat voetballers gewild zijn bij de vrouwen..."

Na zijn Feyenoord-tijd belandde Schaken uiteindelijk bij ADO Den Haag, waar hij zich verbaasde over één gewoonte: het eten van pizza's in de spelersbus. "Dat vind ik niet kunnen als je prof bent. Het was misschien een traditie, dat weet ik niet. Maar je moet geen pizza's wegeten na een wedstrijd. Dat zijn dingen waar ik mij aan gestoord heb. Dat soort dingen spreek ik dan ook uit en daar word je niet populair mee."

Lees ook: Feyenoorder ging vaak vreemd: "Ik ben gewoon verziekt door dit wereldje"