Ajax 019 vecht zich terug na achterstand tegen Feyenoord en wint mini-Klassieker

16-02-2018 18:25
90

Ajax O19 heeft de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord gewonnen. De mannen van trainer John Heitinga gingen met een achterstand de rust in, maar stapten met een 3-2 overwinning het veld van De Toekomst af.

De Amsterdamse talenten hadden in oktober met 4-0 van Feyenoord gewonnen en begonnen voortvarend aan de ontmoeting van vrijdagmiddag. Na tien minuten spelen opende de Braziliaan Danilo Pereira met een fraaie kopbal de score. Feyenoord toonde echter karakter en ging met een 1-2 voorsprong de rust in. Wouter Burger profiteerde van zwak verdedigen en Lutsharel Geertruida tikte na een half uur spelen de tweede Feyenoord-treffer over de lijn.

Na de rust gingen de manschappen van Heitinga beter voetballen en kwam Feyenoord onder serieuze druk te staan. Noa Lang zorgde voor de 2-2 door vanaf links naar binnen te trekken en de korte hoek te vinden. Jurgen Ekkelenkamp werd even later door al zijn bewakers uit het oog verloren en kopte na goed voorbereidend werk van Saku Ylätupa de 3-2 binnen. In de slotfase werd Feyenoord-trainer Cor Adriaanse weggestuurd wegens commentaar op de leiding. De Rotterdammers zetten nog aan voor een slotoffensief, maar wisten niet meer op 3-3 te komen.

Dankzij de driepunter komt Ajax in de Eredivisie O19 op elf punten uit vijf wedstrijden, waarmee het zijn koppositie verstevigt. Feyenoord blijft met vier punten onderin de middenmoot hangen.