'Beetje voorbarig. Eerst moet Veltman weggaan bij Ajax. Kan deze zomer gebeuren'

'Beetje voorbarig. Eerst moet Veltman weggaan bij Ajax. Kan deze zomer gebeuren'

16-02-2018 19:14
32

Matthijs de Ligt zou het een eer vinden om de nieuwe aanvoerder van Ajax te worden als Joël Veltman vertrekt. De kans bestaat dat de huidige Ajax-aanvoerder komende zomer een transfer maakt.

"Ik wil mezelf niet aanpraten dat ik het moet worden. Ik denk dat iedere speler het een eer zou vinden om aanvoerder te zijn", zegt De Ligt voor de camera van AT5. "Hij is er nu nog, dus om te praten over zijn vertrek is een beetje voorbarig. Ik sta er wel voor open, maar het is aan de trainer (Erik ten Hag, red.). Eerst moet Joël nog weggaan. Dat kan deze zomer gebeuren, maar dat is nog niet zeker. Ik vind het niet echt nodig om daar over te praten."

Komende zondag neemt Ajax het op tegen het verrassend goed presterende PEC Zwolle, dat vijfde staat in de Eredivisie. De Ligt weet wat hem te wachten staat. "PEC is een goede ploeg. Ze spelen goed voetbal en staan niet voor niets in de subtop. Wij weten dat we volle bak moeten gaan om drie punten mee te nemen."

"Het vertrouwen is aanwezig bij ons en we weten dat we een goede ploeg hebben. Als wij ons spelletje kunnen spelen en er vol opklappen, denk ik wel dat we kunnen winnen. Of we dat gaan doen? Dat is wel de bedoeling, ja."