'Vrouwonvriendelijke' opmerkingen van VI-mannen: 'Wil graag m'n baan behouden'

'Vrouwonvriendelijke' opmerkingen van VI-mannen: 'Wil graag m'n baan behouden'

16-02-2018 21:12
35

Ashley Zaat noemt de opmerkingen van de mannen van Voetbal Inside 'vrouwonvriendelijk'. Ze refereert onder andere aan een uitspraak van René van der Gijp, die over walk-on girl Daniella Harper zei dat ze 'gemelkt' kon worden, gezien haar decolleté bij een dartswedstrijd.

Zaat is zelf regelmatig te gast geweest bij VI als walk-on girl. "Het gesprek bij Voetbal Inside waarbij ze het hadden over de borsten van walk-on girl Daniella, was wel vrouwonvriendelijk", zegt ze tegen dartsnieuws.com. "Het was op een nare manier, ik ben blij dat ze niet zo over mij praten, dat zou ik verschrikkelijk vinden."

De kans bestaat dat walk-on girls uit de dartssport gaan verdwijnen. Zaat: "Zij maken er misbruik van. Op de manier hoe andere mensen erop reageren, heeft ertoe geleid dat er veranderingen zijn doorgevoerd. Een groepje personen verpesten het voor de rest. Het is wel mijn baan en die wil ik graag houden. Als mensen er zo over praten, dan verdwijnen dit soort banen en dat is jammer. Mensen denken dat we alleen aanwezig zijn voor het plaatje, maar dat is niet zo. Wij hebben ook inhoud. Zij denken dat we leeghoofden zijn, maar ze moeten verder kijken dan hun neus lang is."