Harde kritiek richting Ajax-supporters: 'Doe dat lekker bij de amateurs'

Harde kritiek richting Ajax-supporters: 'Doe dat lekker bij de amateurs'

16-02-2018 21:28
59

Andy van der Meyde is hard voor de Ajax-supporters. De oud-voetballer heeft het opgenomen voor Hakim Ziyech, die tegen NAC Breda door de eigen aanhang werd uitgefloten en in zijn ogen meer respect verdient.

"Ze moeten wat meer respect hebben voor hem", zegt Van der Meyde tegen Betweters. "Hij is de beste voetballer van Nederland en is iedere wedstrijd belangrijk en beslissend met passjes en goals. Als hij niet meedoet, missen ze wel heel veel kwaliteit op het veld. Ik vind ook niet dat ze hun eigen spelers moeten uitfluiten. Dat hoort gewoon niet. Ga dan lekker bij de amateurs staan en daar fluiten. Of blijf thuis en kom niet naar het stadion om je eigen speler uit te kafferen. Dat hoort niet."

Van der Meyde vindt het nog te vroeg om al na een paar wedstrijden te oordelen over de prestaties van Erik ten Hag. "Dat is nog wel een beetje vroeg. Hij wil zijn team naar zijn hand zetten. Ik moet zeggen dat de laatste wedstrijd thuis (tegen FC Twente, red.) niet denderend was. Ik kreeg een beetje een nasmaak van de periode onder Martin Jol. Toen hij trainer was waren het allemaal eilandjes. Het was geen geheel. Afwachtend. Dat vond ik niet heel goed. Maar hij heeft de tijd nodig en ben overtuigd van zijn kwaliteiten."