Groningen komt dramatische start te boven en speelt in Venlo gelijk

16-02-2018 21:54
13

FC Groningen heeft opnieuw niet weten te winnen in de Eredivisie. In De Koel speelde de geplaagde ploeg van Ernest Faber met 1-1 gelijk tegen VVV-Venlo, na een dramatisch begin.

De ploeg van Faber schoot tegen VVV slecht uit de startblokken. De mannen van Maurice Steijn kwamen al na twee minuten spelen op voorsprong door Vito van Crooij, die de bal op aangeven van Lennard Thy achter Sergio Padt schoot. VVV liet een kans op 2-0 liggen, waarna het slappe Groningen na een kwartier uit het niets op gelijke hoogte kwam via Ritsu Doan.

Groningen herstelde zich van een slecht begin en bood VVV ineens tegenstand. Beide ploegen kregen in de eerste helft nog kansen, die niet werden benut. In de tweede helft zette Faber zijn ploeg op het goede spoor en kwam VVV vaak in de problemen. Kansen van Mimoun Mahi werden echter verprutst, daar waar Clint Leemans en Ralf Seuntjens scherpte misten namens de thuisploeg.

VVV kopte in de slotfase nog op de lat en probeerde een overwinning te forceren, maar die kwam er niet. Groningen heeft door de remise al zes duels op rij niet weten te winnen. De laatste overwinning dateert van 24 december 2017, toen Sparta met 4-0 verslagen werd.