NEC-fans komen verhaal halen na blamage, succesje Fortuna na Oliseh-ontslag

16-02-2018 22:23
40

Op bezoek bij MVV heeft titelkandidaat NEC zich geblameerd. De ploeg van Pepijn Lijnders werd maar liefst met 4-1 teruggestuurd naar Nijmegen.

MVV - NEC 4-1
Onder Lijnders slaagt NEC er maar niet in om een uitwedstrijd te winnen. Dit jaar won de degradant van vorig seizoen er nog geen een. Ook tegen MVV ging het mis. NEC zocht de kleedkamer op met een 2-0 achterstand door goals van Attila Yildirim en Pieter Nys. NEC deed kort na de rust wat terug via Mohamed Rahy, maar zakte daarna weer volledig in. Dat resulteerde in goals van Joeri Schroijen en Jonathan Okita. Door de nederlaag is Jong Ajax nu koploper van de Jupiler League. De Amsterdammers kunnen maandag bij een overwinning op FC Oss afstand nemen. Na afloop van het duel wilden de boze NEC-fans in gesprek met de spelers.

Fortuna - Telstar 1-1
Het ontslag van Sunday Oliseh heeft Fortuna een klein succesje opgeleverd. De nummer drie van de Jupiler League speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Telstar, nadat de ploeg onder Oliseh slecht presteerde in 2018 en vier duels op rij verloor. Kevin Hofland zat voor het eerst als assistent op de bank bij Fortuna en zag na zes minuten hoe Telstar de leiding nam. Mohamed Hamdaoui maakte een eigen doelpunt. Na een uur spelen werd Finn Stokkers neergehaald in het strafschopgebied, waarna Lisandro Semedi via de stip 1-1 maakte. Een overwinning zat er niet meer in voor Fortuna.

FC Emmen - De Graafschap 5-2
De Graafschap had de stijgende lijn te pakken, maar is vrijdag hard onderuitgegaan bij FC Emmen. De nummer vier van de Jupiler League stuurde de ploeg van Henk de Jong met 5-2 naar huis. Emmen kwam na elf minuten op 1-0 door Alexander Bannink, waarna Daryl van Mieghem gelijk wist te maken. Even later maakte Tarik Tissoudali er zelfs 1-2 van, maar Emmen kwam nog voor rust langszij. Na de theepauze maakte Emmen maar liefst drie goals. De Graafschap staat op plek acht, Emmen staat vierde.